Hlavní obsah

Čech v Británii dostal doživotí za brutální vraždu krajana

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za vraždu českého invalidy potrestal soud v britském Manchesteru jiného českého občana doživotním vězením, napsal v úterý web listu Manchesters Evening News. Vrah svou oběť podezíral z krádeže cédéček.

Foto: Greater Manchester Police

Miroslav Kolman

Článek

Šestatřicetiletý Miroslav Kolman, kterého list označil za sadistického vraha, zabil Jiřího U. tak, že ho u sebe doma brutálně zbil a násilím ho přinutil vypít odbarvovací roztok. Zabil ho proto, že mu měl Jiří před lety vzít CD z jeho sbírky.

Za obzvláště zavrženíhodný způsob vraždy si má pachatel odsedět nejméně 35 let a až teprve poté může uvažovat o případném propuštění.

Mrtvola Jiřího byla nalezena 8. srpna s pneumatikou kolem krku v místním lesíku, kam pachatel tělo odvezl autem.

Jiří, který měl přezdívku "kluk", se pohyboval o francouzských berlích. Žil z vyžebraných peněz, jeho místem byla lavička u kostela sv. Dunstana.

„Útok, který Kolman na Jiřím spáchal, byl skutečně děsivý s tragickým vyústěním. Zavraždil zranitelného člena komunity, kterého mnozí popisovali jako milého člověka,“ vyjádřil se ke zločinu v tiskové zprávě manchesterské policie šéfinspektor Lewis Hughes.

„Pak se pokusil zamést stopy a doufal, že mu to projde, ale teď je tam, kam patří - zavřený za mřížemi s vidinou dlouhého času na přemýšlení o svých ohavných činech,“ dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám