Hlavní obsah

Bezdomovec, který okrádal oběti teroru v Manchesteru, dostal čtyři roky vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manchester

Bezdomovec Chris Parker, který loni v květnu okradl několik obětí teroristického útoku v Manchesteru, byl v úterý odsouzen na čtyři roky a tři měsíce vězení. Informovala o tom britská média. Nyní třiatřicetiletý Parker byl původně považován za hrdinu, který pomáhal zraněným. Nakonec se ale ukázalo, že krom první pomoci, jež obětem poskytl, je i okrádal.

Foto: PA, ČTK/AP

Chris Parker na snímku z loňského roku

Článek

„Nejste hrdina, na jakého jste si hrál, jste jen obyčejný zloděj,” řekl Parkerovi soudce manchesterského soudu. Dodal, že si lze jen těžko představit zavrženíhodnější okolnosti činu.

Lidé poté v Parkerův prospěch vybrali asi 50 tisíc liber (téměř 1,5 miliónu korun). Z kamerových záznamů ale vyplynulo, že se procházel mezi mrtvými a zraněnými a oběti atentátu okrádal. [celá zpráva]

Minulý měsíc se Parker u soudu přiznal, že jednomu člověku ukradl peněženku a druhému mobil.

K teroristickému útoku na koncertě Ariany Grande v Manchester Aréně došlo 22. května loňského roku. Dvaadvacetiletý islámský terorista Salman Abedi se odpálil ve foyer koncertní haly. Zavraždil 22 lidí a dalších 119 zranil. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám