Hlavní obsah

Babiš přiletěl na svou první zahraniční návštěvu do rodné Bratislavy

Právo, ČTK, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava
Aktualizováno

Novopečený český premiér Andrej Babiš (ANO) zahájil svou první oficiální zahraniční návštěvu. Vydal se na Slovensko, konkrétně do rodné Bratislavy. Čeká ho jednání se slovenským protějškem Robertem Ficem (Směr-sociální demokracie). Babiš sice v roli premiéra za hranice již vycestoval v polovině prosince, jednalo se však o summit Evropské unie v Bruselu.

BEZ KOMENTÁŘE: Andrej Babiš v BratislavěVideo: Ivan Vilček, Právo

 
Článek

Hlavním tématem jednání ministerských předsedů bude dvoustranná spolupráce v oblasti dopravní infrastruktury, obrany, bezpečnosti a energetiky, ale také společné akce k nadcházejícímu stému výročí vzniku Československa.

Řeč bude také o evropských otázkách, konkrétně o regionální spolupráci v rámci Visegrádské čtyřky (tedy Česka, Polska, Maďarska a Slovenska) a o pokračování Slavkovského formátu (Česká republika, Rakousko a Slovensko).

Foto: Ivan Vilček, Právo

Český premiér Andrej Babiš navštívil Bratislavu

Po pracovním obědě a společné tiskové konferenci odpoledne premiéři položí věnce u sochy prvního československého prezidenta Tomáše Garriqua Masaryka a k památníku spoluzakladatele ČSR Milana Rastislava Štefánika.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Premiér Andrej Babiš (vlevo) se svým slovenským protějškem Robertem Ficem během první zahraniční cesty v nové funkci.

Součástí Babišovy delegace jsou ministryně obrany Karla Šlechtová a ministryně financí Alena Schillerová. Šlechtová po schůzce se svým slovenským kolegou Peterem Gajdošem podepíše prováděcí smlouvu k dříve uzavřené mezistátní dohodě o vzájemné ochraně vzdušného prostoru.

Reklama

Výběr článků

Načítám