Hlavní obsah

Český řidič kamiónu, který v Německu při nehodě zabil tři lidi, stanul před soudem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středoněmeckém městě Kassel ve čtvrtek začal soud s českým řidičem kamiónu, který loni v létě na dálnici narazil do karavanu, v němž zemřeli tři lidé. Dnes jedenapadesátiletý muž, který při nárazu utrpěl těžká zranění, nehodu podle vyšetřovatelů zavinil svou nepozorností. Obžalován je z usmrcení z nedbalosti, za což obecně hrozí až pětiletý trest vězení.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala v červenci 2016 na dálnici A7 u městečka Guxhagen nedaleko hesenského města Kassel. V místě se tehdy kvůli stavebním pracím tvořily kolony. Na konci jedné z nich byl karavan, do kterého narazil kamión s českým řidičem.

Náraz byl tak silný, že vedl ke srážce tří nákladních aut, která stála před karavanem, a k poškození osobního auta, které jelo kolem. V karavanu cestovali manželé s jedenáctiletou dcerou. Nikdo z nich nepřežil. Dalších několik lidí utrpělo zranění. Hmotné škody byly vyčísleny na 300 000 eur (7,7 miliónu Kč).

Řidič ve čtvrtek u soudu vypověděl, že si na událost vůbec nevzpomíná. Zároveň vyjádřil obrovskou lítost a uvedl, že jde o věc, která ho velmi zatěžuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám