Hlavní obsah

Pašeráci vystřelovali cigarety z Ukrajiny na Slovensko katapultem

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Košice

Originální způsob překonání ukrajinsko-slovenské hranice vypracovala skupina pašeráků. Cigarety přehazovali přes hranice pomocí katapultu. Před okresním soudem Košice I. před několika dny stanula devítičlenná skupina obžalovaných, mezi nimiž byla i dvojice bývalých zaměstnanců oddělení hraniční kontroly Veľké Slemence v okresu Michalovce.

Foto: Policie SR

Ilustrační foto

Článek

Podle obžaloby byl šéfem skupiny Vladimír L. z obce Orechová v okrese Sobrance, který měl zajistit dodávku pašovaných cigaret z Ukrajiny a určit čas a místo jejich přesunu přes hranice.

Policista Róbert J. měl poskytovat informace o pohybu a rozmístění pohraničních hlídek. Pašeráci pak mezi hraničními body 348 a 349 přehazovali cigarety pomocí katapultu.

Až 25 tisíc krabiček za noc

„Pašerácké skupině se za jedinou březnovou noc podařilo propašovat přes hranici 25 tisíc krabiček cigaret,“ napsal deník Sme. Cigarety pak odnesli do asi 200 metrů vzdáleného rodinného domu v obci Ptrukša.

Tři členové pašerácké skupiny byli zadrženi přímo ve zmíněném domě a tři v terénu. Pašerácká skupina způsobila celkový daňový únik ve výši téměř 73 tisíc eur (1,9 miliónu korun). Bývalí policisté čelí obžalobě nejen z pašeráctví, ale také ze zneužívání pravomocí veřejného činitele. Hrozí jim dva až pět let vězení. Ostatní mohou jít do vězení na jeden až pět roků.

Reklama

Výběr článků

Načítám