Hlavní obsah

Ve střední Evropě končí babí léto, orkán Dietrich přinese polární vzduch

Orkán Dietrich ukončí v noci na pátek ve střední Evropě pozdní tereziánské babí léto a přinese razantní pokles teplot a silný vítr, napsal ve středu server weather.com. Obavy z řádění orkánu mají především britské ostrovy, které by měl během jednoho týdne zasáhnout už druhý orkán. Meteorologové očekávají, že Velkou Británii a Irsko zasáhne Dietrich v pátek.

Foto: Ben Birchall, ČTK/AP

Ilustrační foto

Článek

V sobotu by se měl orkán dostat nad Severní moře a bude dál postupovat přes Německo směrem do středu Evropy. S sebou přinese prudké ochlazení.

Teploty by měly spadnout o polovinu a budou se v průměru během dne pohybovat kolem 10 stupňů. Pocitově to bude ještě méně, současně totiž podle meteorologů bude vát silný vítr.

S Dietrichem se dostane do oblasti chladný polární vzduch. V Alpách by mělo sněžit.

Zima ale ve střední Evropě vládu ještě nepřevezme, tvrdí němečtí meteorologové a slibují, že se s příjemnými teplotami loučit ještě nemusíme. Poslední říjnový týden by se měly denní teploty ještě zvýšit. Rtuť teploměru sice nedosáhne na 20 a více stupňů, průměr by se měl pohybovat kolem 15 stupňů. Výši teploty budou ovlivňovat mlhy, napsal server weather.com.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám