Hlavní obsah

Propuštěn pro nedostatek důkazů. Další muž spojený s atentáty v Katalánsku je na svobodě

Barcelona
Aktualizováno

Španělský národní soud nařídil ve čtvrtek propustit už druhého muže ze čtyř zadržovaných v souvislosti s atentáty v Katalánsku, které si vyžádaly 15 obětí. Maročan Salh El Karib byl podmínečně propuštěn pro nedostatek důkazů. Nadále je ale vyšetřován a musel odevzdat pas.

Foto: Reuters

Španělští policisté odvádějí člověka podezřelého z podpory teroristů.

Článek

Soudce Fernando Andreu nakázal muži zabavit nejen pas, ale také se musí jednou týdně hlásit u soudu, protože je nadále vyšetřován.

Karib pracoval v internetové kavárně v Ripollu, odkud pocházela většina členů teroristické buňky. Ve vazbě byl kvůli tomu, že údajně obstaral letenky pro některé ze členů skupiny. Z kavárny se posílaly peníze do Maroka.

Karib vypověděl, že byl jen prostředníkem při nákupu letenek pro jiného zadržovaného Drisse Oukabira a pro imáma z Ripollu, který zemřel před týdnem ve středu při neplánované explozi ve městě Alcanar.

Už v úterý byl propuštěn za stejných podmínek podezřelý Mohammed Aallaa. Zbylým dvěma soud prodloužil vazbu. [celá zpráva]

Na Aallaaovo jméno bylo registrováno černé Audi A3 použité pěticí teroristů při útoku v Cambrils. Ve voze byl jeho mladší bratr, kterého policie zastřelila.

Z více než stovky lidí zraněných před týdnem v Barceloně a několika osob zraněných v Cambrils jich k dnešnímu dni zůstává v nemocnici 33. Z toho sedm osob je stále v kritickém stavu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám