Hlavní obsah

Evakuace na Korsice kvůli požárům, mezi tisícovkou lidí jsou hlavně turisté

– Pietracorbara • Aktualizováno

Téměř 1000 lidí, zejména turistů, muselo být v noci na sobotu evakuováno na severu francouzského ostrova Korsika kvůli požárům, které zachvátily oblasti o rozsahu asi dva tisíce hektarů. Informovala o tom agentura AFP. Žádné oběti na životech nejsou v této souvislosti hlášeny.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Požár na severu KorsikyVideo: AP

 
Článek

Hasiči zasahovali zejména v severním výběžku ostrova. Oheň se tam rozšířil ve čtvrtek a v pátek. Na pobřeží je situace stabilizovaná, dál ale hoří v okolí obce Sisco, která leží ve vnitrozemí. V boji proti živlu je tam nasazeno 230 požárníků a tři protipožární letadla. Požár zasáhl oblast o rozloze asi 1800 hektarů.

Zhruba tisíc lidí tak muselo být z této oblasti kvůli plamenům evakuováno. Úřady hlásí 202 evakuovaných v osadě Pietracorbara, 500 z nedalekého kempu A Casaiola, dále 180 turistů z kempu v obci Sisco a několik desítek turistů na populární stezce GR20, která ostrovem prochází ve směru od severu k jihu.

„V pátek večer jsme začali evakuovat všechny obyvatele kempu, aby se nenadýchali kouře,” řekla vedoucí kempu A Casaiola.

Ve vazbě v noci na sobotu skončil muž, který je podezřelý, že v blízkosti města Bastia, asi 15 kilometrů jižně od obce Sisco, založil pět požárů. [celá zpráva]

Poslední požár strávil 200 hektarů v neobydlené oblasti na severozápadním pobřeží. Hasiči se v sobotu dopoledne snažili zabránit tomu, aby se plameny rozšířily do lesa.

Francouzské úřady veřejnost opakovaně varovaly před nebezpečím požárů na severu Korsiky a v departementu Var, který leží na pobřeží jihovýchodní Francie mezi městy Marseille a Nice.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám