Hlavní obsah

Doprava do Chorvatska kolabuje, před tunelem Sveti Rok je 25kilometrová kolona

• Aktualizováno

Cesta do Chorvatska se řidičům komplikuje. Před tunelem Sveti rok je 25kilometrová kolona. Český poskytovatel asistenčních služeb ÚAMK varuje, že na cestě z Vídně přes Štýrský Hradec, Maribor, Ptuj, Záhřeb až do Splitu se motoristé nyní zdrží okolo sedmi hodin.

Foto: Profimedia.cz

Doprava do Chorvatska kolabuje.

Článek

Nejfrekventovanější den, kdy lidé odjíždějí na dovolenou do Chorvatska společně se začátkem prázdnin v některých lidnatých spolkových zemí Německa (Brémy, Dolní Sasko, Berlín, Braniborsko, Hamburk a Meklenbursko-Přední Pomořansko) a občasné nehody. To vše vytváří třaskavný mix, který způsobuje mnohahodinová zdržení.

Kolona asi na dvě hodiny je mezi slovinským městem Ptuj a hraničním přechodem Macelj ve směru do Chorvatska. Situace je podobná i na cestě na poloostrov Istrii, pokud řidiči míří ze Slovinska a Itálie přes Koper a hraniční přechod Dragonja.

V samotném Chorvatsku je situace ještě horší: zácpy se tvoří na několika místech před dálničními mýtnými branami, zkolabovala doprava na obchvatu Záhřebu.

Katastrofální situace u tunelu Sveti Rok

Dvoukilometrová kolona je před mýtnou branou Sveta Helena na dálnici A3 ve směru od Maďarska na Záhřeb, uvádí ÚAMK. Dopravní nehoda blokuje příjezd do Záhřebu po dálnici A2 ve směru hraničního přechodu Macelj.

Kompletně zkolabovala doprava na obchvatu Záhřebu a před mýtnicí Záhřeb Lučko. Zdržení je tam přes hodinu. Na sjezdu z dálnice A6 ve směru na ostrov Krk a město Crikvenica je tříkilometrová kolona. Před mostem na ostrov Krk se stojí 30 minut.

S kolonou, která se táhne asi 25 kilometrů, musejí řidiči počítat v oblasti tunelu Sveti Rok na dálnici A1 ve směru na Split a Makarskou, kde policisté vyšetřují dopravní nehodu na 231. kilometru.

ÚAMK doporučuje sjet z dálnice A1 na exitu Gospič, dále jet do města a pak odbočit na Bilaj, Medak, Raduč a na exitu Sveti Rok se napojit na dálnici A1 do kratší kolony.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám