Hlavní obsah

Z domnělého teroristy ve vlaku se vyklubal herec na toaletě

Právo, BBC, nek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Příkladnou bdělost prokázal průvodčí expresního vlaku TGV na trase Marseille–Paříž, když za jízdy procházel soupravou a zaslechl, jak zpoza dveří toalety vychází podezřelá vzrušená mluva. Mužský hlas říkal v angličtině slova jako gun (pistole) a weapon (zbraň) a pracovník drah se obával nejhoršího. Bylo to pouhý den po teroristickém incidentu před katedrálou Notre-Dame.

Foto: Profimedia.cz

Vlak TGV na trase Marseille-Paříž.

Článek

Průvodčí ihned telefonicky vyrozuměl nadřízené, kteří přivolali policii a vzhledem ke stále platnému výjimečnému stavu ve Francii přijela i armáda.  Vlak neplánovaně zastavil ve městě Valence, kde byl podezřelý předveden k výslechu. Kriminalisté se pak nestačili divit.

Vyšlo totiž najevo, že podezřelý 35letý muž je herec jistého pařížského divadla, který  si ve vlaku opakoval text pro svou roli.  Na toaletu prý odešel proto, aby nerušil spolucestující ve vagónu první třídy.

Policisté herce brzy propustili, ten ale vlak do Paříže už nestihl. „Může aspoň říkat, že jeho herecký výkon byl přesvědčivý,“ poznamenal jistý francouzský komentátor.

Reklama

Výběr článků

Načítám