Hlavní obsah

Zemřel herec Geoffrey Bayldon, představitel Čáryfuka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Ve věku 93 let zemřel britský herec Geoffrey Bayldon, představitel čaroděje Čáryfuka ze stejnojmenného pohádkového seriálu. Ten Bayldon natáčel v letech 1970 až 1972 a proslavil se nejen ve Spojeném království, ale i v zahraničí, včetně tehdejšího Československa.

Foto: Profimedia.cz

Snímek Geoffreyho Bayldona z roku 2001, na němž pózuje s fotkou ze seriálu Čáryfuk.

Článek

Informaci o úmrtí legendárního herce přinesl server britského listu The Daily Mail s odkazem na spolek jeho fanoušků. Ti uvedli, že Bayldon zemřel poté, co ho začaly sužovat respirační potíže.

„S hlubokým zármutkem a těžkým srdcem vás musíme informovat, že odešel náš milovaný Geoffrey,” cituje britský list mluvčího Spolku fanoušků Geoffreyho Bayldona.

Foto: Profimedia.cz

Záběr ze seriálu Čáryfuk

Herec zemřel už ve středu, mluvčí o tom ale informoval už ve čtvrtek.

Na obrazovkách v tuzemsku mohli diváci Čáryfuka sledovat v 80. letech minulého století, kdy jej vysílala tehdejší Československá televize. Postavu svérázného čaroděje tehdy namluvil herec Ferdinand Krůta.

Geoffrey Bayldon si zahrál i v mnoha celovečerních filmech. Mimo jiné v komedii Růžový panter znovu zasahuje nebo ve snímku Kdo bručí v base. Z novějších filmů lze zmínit například snímky Klub příšer či Asterix dobývá Ameriku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám