Hlavní obsah

Vichřice se žene Evropou, v Německu narazil rychlovlak do stromu

– Berlín • Aktualizováno
Novinky, ivi, rei

Silný vítr netrápí jen obyvatele České republiky, ale i dalších evropských států od Británie přes Německo po Slovensko. Také u západních sousedů způsobil komplikace v dopravě a vyvracel stromy. Do jednoho z nich narazil rychlovlak Thalys.

Foto: ČTK/AP

Ženy se fotí za silného větru v centru Londýna.

Článek

Britské ostrovy se potýkaly s bouří Doris už od čtvrtka. Silný vítr byl příčinou úmrtí jedné ženy a způsobil zranění několika dalším. Několik zraněných hlásí i Německo, kde tutéž tlakovou níži pojmenovali Thomas.

Zejména na severu dosahoval vítr rychlosti až 115 kilometrů v hodině. Způsobil zejména přerušení na železničních tratích. V Cáchách narazil do spadlého stromu rychlovlak Thalys, ale nehoda se naštěstí obešla bez zranění. Strom spadl také na koleje a vlakovou soupravu Intercity na nádraží ve Wuppertalu.

Fotografie zveřejněná na Twitteru.

Vlaky nevyjely v Dortmundu, okolí Frankfurtu nad Mohanem postihly uzavírky. V Bonnu kvůli varování před bouří zrušili masopustní karneval na náměstí v centru města, uvedla ČTK.

V Tatrách vichr o rychlosti 212 km/h

Vichr řádí i na Slovensku. Na Lomnickém štítu naměřili v pátek ráno vítr o rychlosti 212 kilometrů v hodině. Na hřebenech Nízkých Tater zaznamenali vítr o rychlosti 150 až 180 kilometrů v hodině.

V okolí tatranské obce Ždiar v okresu Poprad ve směru na Bachledovu dolinu ležely dopoledne spadlé stromy. Hasiči odstraňovali spadlé stromy také u Tatranské Lomnice.

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu třetího stupně. Kromě tatranské oblasti platí výstraha rovněž pro okresy Tvrdošín a Brezno.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám