Hlavní obsah

Pozůstalým po berlínském masakru přišly místo kondolencí účty za ohledání těl

– Berlín

Pozůstalí po obětech předvánočního útoku v Berlíně se dočkali nepříjemného překvapení, když jim přišel účet na 51 eur (1380 korun) za ohledání mrtvol. Nemocnice Charité, která je rozeslala, se za pochybení omluvila až po třech týdnech, napsal deník Tagesspiegel.

Foto: Reuters

Květiny k uctění památky obětí z berlínského tržiště

Článek

Při útoku kamiónem na vánoční trh v západní části Berlína zabil v pondělí 19. prosince atentátník 12 lidí včetně jedné Češky. Další desítky lidí zranil.

Pozůstalým obětí přišla již brzy po útoku pošta. Nešlo však o vyjádření soustrasti ze strany města, jak se někteří domnívali, ale o účet za ohledání těl jejich blízkých. Dopis s fakturou a výzvou k zaplacení částky do třiceti dnů  nesl datum 22. prosince. Někteří z pozůstalých ho obdrželi ještě před Vánoci.

Foto: Reuters

BEZ KOMENTÁŘE: Německá policie odstraňuje kamión z místa neštěstí v Berlíně

Omluva od nemocnice dorazila až za tři týdny. "Jde o politováníhodnou administrativní chybu, která souvisí s výjimečnými okolnostmi hrozného útoku," uvedla nemocnice, podle níž samozřejmě pozůstalí nic platit nemusí.

S velkým zpožděním přišla pozůstalým i zraněným také kondolence od primátora Berlína Michaela Müllera (SPD), který ji rozeslal až dva měsíce po útoku. Müller to zdůvodnil tím, že chtěl nechat uplynout nějaký čas od tragédie.

Reklama

Výběr článků

Načítám