Hlavní obsah

Slovenka pomočila a spálila Korán, může ohrozit bezpečnost země

Právo, ivi

Mladá Slovenka zveřejnila na sociální síti video, na němž pod slovenskou vlajkou roztrhá, pomočí a poté spálí svatou knihu muslimů Korán. Pálení Koránu považují muslimové za neodpustitelný hřích. Podle odborníků může žena tímto činem ohrozit nejen sebe, ale také své spoluobčany.

Foto: Cadbury Research Library, University of Birmingham, Reuters

Rukopis Koránu

Článek

Expertka na trestní právo Lucia Kurilovská v televizi Joj řekla, že Slovenka mohla spáchat hned několik trestních činů. Jedná se o hanobení rasy, národa a přesvědčení a podněcování k národnostní, rasové a etnické nenávisti.

Podle některých informací se Slovenka momentálně zdržuje ve Finsku a je na ni podáno několik trestních oznámení. „To mě nezastaví. Odkazuji všem, i policistům, nikdo mě nezastaví,“ uvedla na videu. „Co se týče islámu. Jsou to pro mě paraziti,“ řekla žena na videu.

Kopie videa se na internetu nezadržitelně šíří. Řada cizinců upozornila, že aktivity této dívky jsou přímo spojovány se Slovenskem a postojem Slováků k muslimům. „V čase terorismu může tato provokace vážně ohrozit bezpečnost Slovenska,“ konstatovala televize Joj.

Reklama

Výběr článků

Načítám