Hlavní obsah

Miluji svůj hidžáb, demonstrovali lidé ve Vídni proti tamnímu zákazu šátků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zhruba dva tisíce lidí v sobotu demonstrovalo ve Vídni proti plánovanému integračnímu balíčku rakouské vlády. S odvoláním na policii o tom informovala agentura APA. Soubor zákonů, na kterém se v pondělí dohodli zástupci obou vládních stran, by přinesl i zákaz muslimských šátků.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle policie se demonstrace, kterou svolaly muslimské spolky, obešla bez incidentů.

Na rozdíl od policistů odhadli organizátoři počet účastníků na 3600. Protestující nesli transparenty s nápisy „Ne zákazu šátků” či „Miluji svůj hidžáb”. V přední části protestního průvodu pochodovaly především ženy, upozornila rakouská média.

Demonstrace nebyla podle pořadatelů namířená jen proti zákazu zahalování na veřejnosti, jak se ho chystá prosadit kabinet kancléře Christiana Kerna, ale všeobecně proti údajnému omezování lidských práv ze strany rakouské vlády.

„Rozšiřování bezpečnostních kamer a omezování práva na demonstraci se týká nejen muslimů, ale všech,” uvedli organizátoři akce.

Foto: Novinky

Oděvy žen v muslimských zemích

Reklama

Výběr článků

Načítám