Hlavní obsah

Rakouská policie provedla protiteroristické operace ve Vídni a Štýrském Hradci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň/Štýrský Hradec
Aktualizováno

Rakouská policie spustila ve čtvrtek ve Štýrském Hradci a ve Vídni rozsáhlé protiteroristické operace. Podílelo se na nich asi 800 policistů. Státní zastupitelství ve Štýrském Hradci oznámilo, že policie zadržela osm lidí.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Rakouští policisté

Článek

„Prosím o pochopení, že k probíhajícím akcím nemůžeme poskytovat žádné další informace,” sdělil dopoledne agentuře APA mluvčí ministerstva vnitra Karl-Heinz Grundböck.

Podle veřejnoprávní stanice ORF ve Štýrském Hradci od časných ranních hodin desítky policistů prohledaly několik domů. List Kronen Zeitung uvedl, že zásah byl zaměřen na malé mešity v dvorech domů, jichž bylo ve Štýrském Hradci prohledáno osm, a další pak ve Vídni. Všechny byly placeny ze zahraničí, z arabských zemí.

Nejméně osm zadržených

Podle státního zastupitelství ve Štýrském Hradci bylo zadrženo osm lidí, podle listu Kurier jedenáct. Deník uvedl, že operace nesouvisí s nedávným zadržením 17letého Srba Lorenze K., který je podezřelý z úmyslu provést atentát. [celá zpráva]

Operace se plánovala několik týdnů. Kurier také napsal, že zadrženi byli lidé spojení s radikálním kazatelem Mirsadem O., který byl loni odsouzen na dvacet let.

Nepřímá vazba tedy existuje i na Lorenze K. Ten totiž označil Mirsada O. za svůj vzor. Zadržení podle listu Kronen Zeitung také pocházejí z bývalé Jugoslávie.

Reklama

Výběr článků

Načítám