Hlavní obsah

Belgická policie obvinila dvojici, která pomáhala atentátníkovi z Bruselu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brusel

Belgická prokuratura obvinila muže a ženu z terorismu. Dvojice měla opatřit falešné doklady radikálovi z Islámského státu, který se podílel na teroristických útocích z listopadu roku 2015 v Paříži a který v březnu loňského roku spáchal sebevražedný atentát v bruselském metru.

Foto: Reuters

Belgická policie

Článek

„Jsou podezřelí, že Khalidu El Bakraouiovi poskytli falešné dokumenty, které později použil při přípravě teroristických útoků,“ uvedla podle agentury Reuters bez dalších podrobností belgická prokuratura.

Podezřelá, jež byla identifikována jen jako Meryem E. B, byla za přísných bezpečnostních opatření propuštěna a bude stíhána na svobodě.

Další podezřelý Farid K. zůstává ve vazbě. Krom poskytnutí falešných dokladů se měl sám podílet na teroristické činnosti.

Khalid El Bakraoui si pod falešným jménem pronajal byt na belgickém předměstí Forest, v němž policie později při pátrání po teroristovi Salahu Abdeslamovi týdny před útoky v Bruselu zastřelila jiného podezřelého.

Reklama

Výběr článků

Načítám