Hlavní obsah

Italce odebrali syna, protože na ní byl moc závislý a projevoval se zženštile

Padova

Italský soud odebral třináctiletého chlapce z péče jeho matky, protože na ní byl příliš závislý a projevoval extrémně zženštilé chování. Namísto domova tak bude muset nejmenovaný hoch z města Padova na severu země trávit dvanáct hodin v mládežnické komunitě, aby se tak vymanil z matčina vlivu. Informoval o tom list Mattino Padova.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Chlapec se snaží být ve všech aspektech odlišný a v jeho chování se projevuje provokativní zženštilost,“ konstatoval soud pro mládež. Jako případ soudci uvedli to, že přišel do školy s namalovanými očními stíny a nalakovanými nehty. Matka tvrdila, že se jedná o kostým na svátek Haloween.

Kvůli závislosti na matce navíc chlapec odsouzený k pobytu v mládežnické komunitě podle soudu nedokáže navazovat vztahy s vrstevníky. Tím je podle něj pošlapáváno právo dítěte na plnohodnotný rozvoj osobnosti.

Právní zástupce matky Francesco Miraglia se nechal slyšet, že je verdikt pobuřující, a předeslal, že se odvolá.

Matky a chlapce se zastal i místní politik za Demokratickou stranu Alessandro Zan. Na Facebooku napsal, že apeloval na vládu s naléhavou žádostí, aby sjednala pořádek. „Když přichází diskriminace od těch, kteří by nás měli chránit, nemůžeme si pomoci a musíme začít přemýšlet, kdy a kde přestaly záruky státu fungovat,“ uvedl Zan podle italské mutace serveru Local.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám