Hlavní obsah

Policisté zasahují v azylovém středisku, kde Tunisan bydlel

Aktualizováno

Německá policie zasahuje v azylovém středisku v Emmerichu na západě země, kde měl jedenadvacetiletý Ahmad A., podezřelý z útoku na vánoční trh v Berlíně, bydlet. Na místě je podle serveru deníku Rheinische Post kolem 150 policistů. Podezřelého hledá policie i v dalších zemích v rámci schengenského prostoru.

Foto: Fabrizio Bensch, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Ostatní razie, které se mají konat ve spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko, se podle listu Die Welt zpožďují kvůli „formálním chybám v žádostech”.

O nové stopě informoval server deníku Allgemeine Zeitung.

Podle informací deníku The Independent Tunisan vystupoval Ahmad A. pod falešnými identitami, mimo jiné egyptskou a libanonskou. V červenci úřady v Ravensburgu rozhodly o jeho deportaci, protože ho shledaly podezřelým z terorismu. Jak je možné, že zůstal v Německu, zatím není jasné.

Server Spiegel Online informaci o Tunisanovi potvrdil, uvádí ale, že se tento člověk narodil v roce 1992 a má průkaz na jméno Anis A. Rozhlasová a televizní stanice RBB zase uvedla, že policisté prohledali všechny nemocnice v Berlíně a Braniborsku, protože jsou přesvědčeni, že pachatel pondělního útoku je zraněn.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám