Hlavní obsah

Díky adventnímu kalendáři Europolu se podařilo dopadnout britského pedofila

– Amsterdam

Nizozemská policie zadržela muže podezřelého z toho, že v roce 2008 v Británii sexuálně napadl šestiletou dívku. Muž byl dopaden i díky tomu, že se jeho snímek objevil v adventním kalendáři, který policejní agentura Europol sestavila z portrétů nejhledanějších uprchlíků před spravedlností na starém kontinentu. Ve čtvrtek o tom informovala agentura AP.

Foto: Profimedia.cz

Adventní kalendář Europolu

Článek

Podezřelý sedmatřicetiletý muž, jehož identita nebyla zveřejněna, byl zadržen již v úterý v amsterodamské restauraci, kde pracoval jako kuchař.

K napadení malé dívky mělo dojít před osmi lety v jedné britské restauraci. Tehdy byl muž zadržen, nicméně následně propuštěn na kauci. Na policii se již nedostavil a spekulovalo se o tom, že utekl do Brazílie.

Zpravodajské služby nedávno odhalily, že podezřelý byl viděn v Portugalsku a Nizozemsku, Britové na něj proto vydali evropský zatykač a nedlouho na to následovalo zařazení na stránky nejhledanějších zločinců Europolu.

Muž je nyní ve vazbě a čeká na své vydání do Británie.

V adventním kalendáři Europolu se každý den objevuje krátké video o jednom z nejhledanějších zločinců v Evropě, pokaždé hledaná osoba pochází z jiné země.

Video týkající se Česka bylo zveřejněno 6. prosince — hovoří o třiačtyřicetiletém Stanislavu Seidlovi, který má na svědomí vloupání do rodinných domů a může být ozbrojený a nebezpečný.

Reklama

Výběr článků

Načítám