Hlavní obsah

V Německu dopadli migranta, kterého podezírají z vraždy medičky

Policie v jihoněmeckém Freiburgu dopadla sedm týdnů po vraždě studentky medicíny podezřelého, o kterém je přesvědčena, že čin spáchal. Zadrženým je podle prokuratury 17letý afghánský běženec, který do Německa přišel bez příbuzných loni. K činu se podle agentury DPA zatím nepřiznal.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Město Freiburg

Článek

Vražda v Německu vyvolala velké pobouření a mnoho lidí věnovalo peníze na odměnu za dopadení vraha. Suma, kterou se na tento účel podařilo vybrat, činí v přepočtu zhruba milión korun.

Devatenáctiletá studentka se v noci na 16. října vracela na kole z univerzitního večírku domů. Během cesty byla přepadena a znásilněna, její tělo bylo nalezeno v korytě řeky Dreisam. Bezprostřední příčinou dívčiny smrti bylo utopení. Zda ji utopil násilník, či ji v bezvědomí ponechal v řece svému osudu, známo podle DPA není.

Policie po činu spustila rozsáhlé pátrání, kdy prověřovala kamerový systém města, vyslechla 1400 lidí a prováděla webové dotazování obyvatel. Klíčovou stopou se nakonec stala černá šála nalezená v řece, policisté díky kamerám zjistili, že jistý mladík se stejnou černou šálou se pohyboval krátce před činem zhruba kilometr od místa vraždy.

Podezřelého policie zadržela v pátek, nyní je ve vyšetřovací vazbě, uvedla DPA. Mezi klíčové důkazy patří například DNA podezřelého, která byla nalezena na místě činu i na samotném těle. Vyšetřovatelé nyní chtějí zjistit, zda se afghánský migrant a studentka znali. Vyloučeno to není, neboť mladíka úřady po příchodu do Německa svěřily do péče jedné místní rodině.

Reklama

Výběr článků

Načítám