Hlavní obsah

Kontrola kabelek a bez batohů. V Německu začínají ostře hlídané vánoční trhy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policisté v uniformách i v civilu, soukromé ochranky, kontroly kabelek, zákaz mít batoh či větší zavazadlo. Tak budou vypadat letošní vánoční trhy v mnoha německých městech, napsal v úterý server německého týdeníku Focus s odvoláním na informace policie v jednotlivých městech. Bezpečnostní složky se snaží snížit riziko případných teroristických útoků podobných jako v Nice, kde do davu lidí oslavujících francouzský státní svátek vjel útočník náklaďákem.

Foto: Profimedia.cz

Policisté dohlížejí na přípravu vánočního trhu v Rostocku.

Článek

Adventní trhy a akce s nimi spojené bude kontrolovat podstatně více policistů a budou mnohem přísnější než v loňském roce, napsala agentura DPA.

Vyšší počet policistů posílá do ulic vedení policie v Kolíně nad Rýnem. Pořadatelé vánočního trhu, který se koná tradičně na prostranství před katedrálou, angažují dokonce soukromou bezpečnostní službu. „Návštěvníci trhů by neměli mít žádné obavy, o jejich bezpečnost se bude starat soukromá bezpečnostní agentura, kterou jsme najali,“ uvedla Monika Flocke z pořádající společnosti.

S vyšším nasazením policistů počítá také Münster. „A to nejen kvůli obavě z teroristických útoků, ale také jako prevence další kriminality, například krádeží,“ řekla Anne Providence, mluvčí policie a dodala: "Na vánoční trhy a akce spojené s adventem budou nasazeni uniformovaní policisté i ti v civilu."

Nejpřísnější kontroly chystají v Berlíně. V metropoli se koná hned několik trhů, ale největší a nejznámější je na náměstí Gendarmenmarkt. Policisté budou kontrolovat ulice, které vedou k trhu, a návštěvníci musejí počítat s přísnými bezpečnostními kontrolami. Nesmějí s sebou mít kufry ani větší zavazadla nebo batohy.

S přísnějšími bezpečnostními kontrolami počítají i další spolkové země.

Reklama

Výběr článků

Načítám