Hlavní obsah

Nepokoje u uprchlického tábora na řeckém Chiosu pokračují

Atény

Na řeckém ostrově Chios, kde se nachází uprchlický tábor Suda, zuřily druhou noc po sobě násilnosti. Neznámí útočníci tam s pomocí molotovových koktejlů zapálili dva stany pro běžence a následně byli mimo tábor napadeni dobrovolníci, kteří v Sudě pomáhají.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Nepokoje na řeckém ostrově ChiosVideo: Reuters

 
Článek

Úřady upozorňují, že na Chiosu stouplo napětí mezi místními obyvateli a migranty, a do toho se ještě přimíchávají pravicoví extremisté.

Zápalné lahve a petardy vlétly do tábora ještě hodinu před půlnocí, což vyvolalo útěk asi 150 obyvatel.

Policie povolala zásahovou jednotku, ale ani ta okolo půlnoci nezabránila napadení dvou dobrovolníků skupinou asi 30 lidí. Zbití dobrovolníci byli hospitalizováni, jejich zranění ale nejsou vážná. Ve stejnou chvíli byl napaden ještě jeden dobrovolník v centru města.

Foto: Alkis Konstantinidis, Reuters

Stan uprchlíků v táboře Suda na ostrově Chios. Archivní snímek

Nepokoje byly na ostrově zaznamenány i během předchozí noci, kdy skupiny běženců vyrabovaly obchody s alkoholem a zábavní pyrotechnikou a podpalovaly budovy v sousedství tábora. Po tom následoval útok příznivců krajní pravice kameny.

Na řeckých ostrovech se nachází okolo 16 tisíc běženců, což je více než dvojnásobek počtu, na které mají Řekové kapacity.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám