Hlavní obsah

V Itálii zabilo tornádo dva lidi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím
Aktualizováno

Dva lidské životy si v neděli vyžádaly silné bouřky a tornádo, které udeřily ve střední části Itálie, uvedly agentury ANSA a AP a server Stuff. Silné deště zasáhly oblast, kterou od srpna postihla dvě zemětřesení a kde byly opět zaznamenány následné otřesy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Italským Ladispoli se prohnalo tornádoVideo: AP

 
Článek

Tornádo zasáhlo pobřežní město Ladispoli, ležící severozápadně od Říma.

V důsledku řádění živlu zemřel 25letý indický rolník Surinder Singh, na kterého spadla část fasády. Druhou obětí tornáda se stal kolem šesté večer 74letý penzionovaný plukovník, kterého ve městě Cesano u jezera Bracciano zabil vyvrácený strom.

Škody způsobené tornádem v bytě v Ladispoli

Starosta Ladispoli Crescienzo Palliotta popsal, že tornádo přišlo od moře a prohnalo se centrem města. „Rybářské lodě v přístavu byly posunuté o sto metrů dál.“ řekl.

Ve městě podle něj utrpělo zranění dalších deset lidí, z nichž tři jsou ve vážném stavu. Kromě toho silný vítr a déšť způsobily značné škody na zhruba stovce domů a hlavní nádraží přišlo o dodávky elektrického proudu. Několik škol zůstalo v pondělí zavřených.

Škody jsou také na zatím neupřesněném počtu domů ve městě Cesano, které se nachází asi dvacet kilometrů severně od italské metropole.

Záběry tornáda u Říma

Polámané větve a vyvrácené stromy komplikovaly dopravu v celé oblasti včetně Říma, který postihla silná bouřka. Vichr tam vyvrátil z kořenů na sedmdesát stromů a několik ulic, zejména v jižní části metropole, zaplavila voda.

Následné otřesy

V oblasti navíc panují obavy ze zemětřesení. Geologický a vulkanologický ústav sdělil, že od půlnoci na pondělí zaregistroval v krajích Marche, Umbrie a Lazio na 60 následných otřesů o intenzitě přesahující dva stupně.

U dvou nejsilnějších s epicentrem nedaleko obce Ussita bylo naměřeno 3,1 stupně, napsala ANSA. Nikdo nebyl zraněn.

Foto: ČTK/AP

Italští hasiči zasahují u trosek kostela svatého Augustina v Amatrice, který poškodily dvě zemětřesení.

Tyto oblasti zasáhla v srpnu a v říjnu silná zemětřesení. Srpnové si vyžádalo životy tří stovek lidí, při tom říjnovém zemřeli dva lidé.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám