Hlavní obsah

Pančovaný koňak už u Charkova otrávil 23 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Charkov

Nejméně 23 lidí již zemřelo během necelého týdne na Ukrajině poté, co se otrávili pančovaným alkoholem vyrobeným v okolí Charkova na východě země. Oznámily to v úterý místní úřady. Na 18 stoupl počet smrtelných otrav v Charkovské oblasti, dalších pět úmrtí ohlásila policie z Lymanu v Doněcké oblasti: tři muži a dvě ženy tu také podlehli pančovanému alkoholu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Další dvě desítky lidí skončily s otravou alkoholem v nemocnici. Série úmrtí začala ve čtvrtek 22. září. Agentura AFP ji připsala pančovanému koňaku, server Daily.com.ua pančované vodce Pšeničnaja.

Policie při pátrání po pachatelích podnikla řadu domovních prohlídek a dalších kroků a zadržela tři majitele obchodů, kde se pančované lihoviny prodávaly.

Jednu obchodnici soud propustil na kauci, další dva obchodníky poslal do domácího vězení. Za nelegální výrobu nekvalitního alkoholu hrozí až deset let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám