Hlavní obsah

U Kolína nad Rýnem našli další zbraně. Vrah z Mnichova za pistoli zaplatil tisíce eur

Právo, DPA, KOV
Kolín nad Rýnem

Pistole Glock 17, kterou osmnáctiletý David Ali Sonboly zastřelil 22. července u nákupního centra v Mnichově devět lidí a nakonec i sám sebe, nebyla jedinou zbraní z arzenálu muže (31), kterého v úterý zatkla německá policie v hesenském Marburgu. Informoval o tom ve středu na tiskové konferenci ve Frankfurtu nad Mohanem mluvčí frankfurtské generální prokuratury Alexander Badle.

Foto: Sebastian Widmann, ČTK/AP

Policisté před obchodním centrem Olympie v Mnichově, kde David Ali Sonboly zastřelil devět lidí.

Článek

Podle Badleho byly nalezeny další střelné zbraně - v lesním úkrytu u Kolína nad Rýnem, poblíž dálnice na letiště Kolín-Bonn.

Badle zároveň řekl, že se svými zákazníky se muž setkával i v Marburgu. Se Sonbolym nejméně dvakrát, když mu za pistoli Glock 17 a 350 nábojů zaplatil celkem 4 350 eur (kolem 117 tisíc korun).

Obchody v Marburgu se podle policie uskutečňovaly na parkovišti u autobusového nádraží. Registrační značku auta předtím zatčený odšrouboval, aby pokud možno zakryl svou stopu.

Zbraně ukrýval v kytarovém futrálu

Policisté na stopu ilegálního prodejce přišli při vyšetřování jednoho účetního (62 let) z okresu Arnsberg v Severním Porýní-Vestfálsku a sedmnáctiletého školáka z Hesenska, kteří jsou podezřelí, že u zatčeného kupovali zbraně.

Student podle prokuratury koupil zbraně i munici ukryté v pouzdře na kytaru, které jednou předávala i prodejcova přítelkyně - byla v něm objednaná zbraň a 157 nábojů, to vše za 1150 eur.

Foto: koláž Novinky.cz s použitím Reuters a ČTK/AP

Červencové útoky v Německu

Mluvčí bavorské Zemské kriminální ústředny na tiskové konferenci řekl, že „střelec z Mnichova zřejmě nechtěl zabít nikoho dalšího.“

Vyplývá to z toho, že před střelbou zašel do jednoho domu, kde na schodech potkal několik lidí, ale neměl v ruce zbraň. Vedoucí frankfurtský prokurátor Günter Wittig poznamenal, že ilegální obchod se zbraněmi se přesouvá stále víc na internet, kde pachatelé věří, že mohou zůstat anonymní, „ale zatčení ilegálního prodejce zbraní v Marburgu ukazuje, že tomu tak není“.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám