Hlavní obsah

Čech v džínách zabloudil v Rakousku na náročnou ferratu, zachraňovala ho horská služba

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Českého turistu v rakouských Alpách nedaleko Hallstattu zachraňovala horská služba. Muž zjevně zabloudil a místo turistického chodníku se dostal na náročnou ferratu, uvedl server stanice ORF.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Omylem se Čech dostal na oblíbenou ferratu Echernwand Klettersteig nad Hallstadtem, tedy cestu v náročném horském terénu opatřenou železnými stupačkami a řetězy. Tato ferrata nese přitom stupeň obtížnosti D, tedy druhý nejvyšší. Když už turista dál nemohl, zavolal si o pomoc.

Podle rakouské policie nebyl Čech na lezení po ferratě vůbec vybavený. Oblečený byl v džínách, teniskách a na zádech měl těžký batoh. Původně se prý rozhodl vydat po turistické stezce na horu Salzberg, která se tyčí nad Hallstattem.

Ferrata je zajištěná cesta horským terénem vybavená buď lany, nebo umělé vybudovanými záchyty. I lidé bez horolezeckého vybavení se po ní mohou dostat do obtížně přístupných terénů. Potřeba je jen kratší lano a karabiny. Ferrata stupně D však předpokládá, že lezec má s podobnými výstupy zkušenosti, nejištěné úseky na podobné trase mohou být nezkušeného člověka obtížné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám