Hlavní obsah

V Polsku zadrželi Iráčana, podezřívají ho z terorismu

Právo, PM

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varšava

Polská policie zadržela minulý týden ve městě Lodž 48letého Iráčana. Podezřívá ho z přípravy teroristického útoku. Muž je ve vazbě, potvrdil v pondělí mluvčí městského soudu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Lodžský městský soud na něj uvalil dvouměsíční vazbu. Pokud se podezření potvrdí, tak mu hrozí osmiletý trest vězení,“ informoval mluvčí soudu Pawel Urbaniak.

„Policie při prohlídce bytu a hotelového pokoje, které měl Iráčan pronajaty, našla poznámky, z nichž je možné usoudit, že plánoval teroristický útok,“ napsal list Gazeta Wyborcza. Podle deníku byly na oblečení dotyčného zjištěny stopy po výbušnině, nicméně žádné výbušniny ani zbraně u něj nalezeny nebyly.

Podle televize Polsat hovoří podezřelý polsky, ale trvalý pobyt v zemi nemá. V minulosti měl žít ve Švýcarsku a Švédsku, odkud byl vyhoštěn. „Prokuratura a policie v současnosti zjišťují pohyb, činnost i kontakty podezřelého v Polsku i v zahraničí,“ řekla státní zástupkyně Beata Marczaková.

Polská policie na podezřelého narazila jen krátce před plánovanou návštěvou papeže Františka v Polsku. Hlava katolické církve přicestuje ve středu do Krakova, kde se budou do neděle konat Světové dny mládeže.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám