Hlavní obsah

Trump otvíral golfové hřiště, kdosi na ceremonii rozdával míčky s hákovým křížem

Edinburgh

Slavnostní znovuotevření golfového rezortu amerického magnáta a kandidáta na prezidenta USA Donalda Trumpu ve Skotsku poznamenal výstup jeho odpůrce, který během Trumpova projevu přinesl na green golfové míčky se svastikami.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Demonstrant nabízel golfové míčky s hákovými křížiVideo: Reuters

 
Článek

„Toto jsou nové golfové míčky klubovny, které jsou součástí sortimentu golfového klubu Trump Turnberry,“ stihl podle agentury Reuters zakřičet muž dřív, než ho odvleklo Trumpovo početné komando osobních strážců.

Nyní již de facto jistý kandidát republikánů do Bílého domu je znám svými kontroverzními výroky na adresu muslimů. BBC připomíná, že během své prezidentské kampaně pro ně žádal dočasný zákaz vstupu na území USA.

Foto: Clodagh Kilcoyne, Reuters

Donald Trump na návštěvě svého podniku ve Skotsku

Brexit je fantastický

Trumpovo podnikání ve Skotsku není náhoda. Jeho matka se narodila na skotském ostrově Lewis a magnát tak má k zemi vztah. Možná také proto už se vyjádřil k brexitu. Rozhodnutí obyvatel Spojného království opustit Evropskou unii EU označil za "skvělé" a "fantastické". [celá zpráva]

Mezi hlasováním v Británii a podporou, kterou má on sám v USA, podle něj existují paralely.

Skotský golfový resort americký magnát zakoupil před dvěma lety. Kromě něj vlastní ještě podobný areál v Aberdeenshiru. Ve Spojených státech je podle BBC Trump majitelem více než tuctu podobných podniků.

Reklama

Výběr článků

Načítám