Hlavní obsah

Vraha teenagerky dopadli po 30 letech náhodou, prozradila ho DNA jeho dcery

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bristol

Trest 32 let vězení uložil v pondělí soud v anglickém Bristolu 64letému Christopherovi Hamptonovi za vraždu teenagerky ve městě Bath v roce 1984. Policie se na stopu pachateli dostala teprve po letech náhodou. Po zadržení jeho dcery kvůli přestupku zjistila, že její DNA je podobná vrahově.

Foto: Profimedia.cz

Melanii Roadovou vrah znásilnil a ubodal.

Článek

„Třicet dva let jsem se snažila vyrovnat s její ztrátou. Smrt Melanie mi zničila život,“ uvedla u soudu sestra oběti Karen, zatímco její bratr Adrian poznamenal: „Třicet dva let jsem se bál každého muže, který prošel naší ulicí, a sám sebe jsem se ptal: Zabil jsi naši sestřičku Melanii?”.

Hampton zprvu popíral, že to byl on, kdo tehdy 17letou Melanii Roadovou zavraždil, pak se ale přiznal. O předčasné propuštění z vězení smí podle verdiktu žádat nejdříve za 22 let.

Jeho oběť se 9. června 1984 nad ránem vracela po prohýřené noci pěšky domů, když ji tehdy 32letý Hampton znásilnil a ubodal. Tělo objevil později nedaleko jejího domova mlékař.

Foto: Profimedia.cz

Christopher Hampton zprvu popíral, že je pachatelem.

Policii se nedařilo pachatele dopadnout, přestože Hampton bydlel necelých 500 metrů od místa činu. Žil běžný život, aniž by se s úřady zapletl. Dvakrát se oženil a s druhou ženou vychoval dvě děti. Pracoval jako malíř pokojů.

Zvrat ve vyšetřování se dostavil po třech desetiletích v předloňském roce. Tehdy policie Hamptonově dceři z prvního manželství Clare udělila napomenutí kvůli přestupku a rutinně jí odebrala vzorek DNA. Rozbory pak ukázaly příbuznost s biologickými stopami na těle a oblečení Roadové. Hampton byl zatčen loni v červenci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám