Hlavní obsah

Muslimský trafikant v Glasgow popřál křesťanům šťastné Velikonoce. Islamista ho zabil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Glasgow

Oblíbeného muslimského majitele trafiky ve skotském Glasgow zavraždil ve čtvrtek večer jiný muslim za to, že na internetu popřál milovaným křesťanům šťastné Velikonoce. Policie v souvislosti s vraždou zadržela 32letého muže, informoval deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Zavražděný muslimský trafikant Asad Shah z Glasgow

Článek

Čtyřicetiletý Asad Shah pocházející z Pákistánu byl napaden nožem ve čtvrtek kolem 21. hodiny před svou trafikou. Pachatel mu při útoku způsobil také vážné zranění hlavy. Záchranáři ho našli v kaluži krve, převezli ho do nemocnice, kde později zemřel.

Skotská policie potvrdila, že v souvislosti s činem zadržela 32letého muže z místní muslimské komunity, v rámci které pátrá ještě po jednom podezřelém.

Shah byl hluboce věřící muslim, který ale propagoval mezináboženský dialog. Jen několik hodin před svou smrtí napsal na svůj profil na sociální síti: „Velký pátek a velmi šťastné Velikonoce, obzvlášť mému milovanému křesťanskému národu.” K tomu ještě dodal: „Následujme skutečné kroky milovaného svatého Ježíše Krista a dosáhněme opravdového úspěchu na obou světech.”

Ve svých předchozích statusech se kategoricky odmítavě vyjadřoval k násilí a nenávisti a volal po bezpodmínečné „skutečné lásce mezi všemi lidmi”.

Místní vyjadřují smutek 

„Jsem v šoku. Byl tak báječný. Každý k němu chodil, pracoval velmi tvrdě,” řekla Daily Mailu místní obyvatelka Julie MacRaeová.

Foto: Profimedia.cz

Lidé v Shawlands ve skotském Glasgow oplakávají násilnou smrt oblíbeného muslimského trafikanta

Ostatní obyvatelé glasgowské čtvrti Shawlands potvrdili, že Shah byl pro místní „pilířem”.

„Je to odporné. Byl to ten nejmírumilovnější člověk, jakého si dokážete představit. Hrdý na svůj pákistánský původ, ale milující Británii i Skotsko,” řekl deníku další ze sousedů.

Lidé nosí k jeho obchodu květiny a svíčky a posílají také peníze na účet na podporu pozůstalých. Už vybrali několik tisíc liber.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám