Hlavní obsah

Při hádce mezi uprchlíky v Německu byl ubodán 20letý Somálec

Při hádce mezi somálskými uprchlíky v ubytovně v severoněmeckém Neuenkirchenu byl jeden z nich ubodán. O incidentu ze sobotního večera v neděli informovala německá policie. V hamburském uprchlickém táboře v městské části Sülldorf v sobotu večer shořelo 14 obytných buněk. Policie předpokládá, že požár založil jeden z obyvatel zařízení.

Foto: Boris Roessler, ČTK/AP

Migranti v uprchlickém středisku v německém Hanau

Článek

Při potyčce v Neuenkirchenu zemřel 20letý Somálec poté, co jej 24letý krajan údajně bodl do krku. Údajný pachatel byl předběžně zadržen. Čin se odehrál v dvoupodlažním domě, který obec pronajala uprchlíkům.

Oba Somálci, kteří se znali už před příchodem do Německa, žili v Neuenkirchenu od jara. V budově, v níž je nyní ubytováno 19 uprchlíků, obývali společně jeden byt.

Policie se domnívá, že konflikt mezi dvojicí doutnal delší dobu a kořeny má ještě z doby před jejím příjezdem do Německa.

Požár buněk v Hamburku

Po požáru buněk v hamburském uprchlickém zařízení byl předběžně zadržen 19letý Egypťan podezřelý ze žhářství. Požár si nevyžádal žádná zranění.

Podle prvních informací se Egypťan pohádal s dalšími obyvateli zařízení. Ghanský svědek události agentuře DPA řekl, že v konfliktu šlo o využívání koupelny a jeden z účastníků sporu dokonce vytasil nůž.

Požár likvidovalo zhruba 40 hasičů přibližně dvě hodiny. Dvoupodlažní buňky, v nichž žilo 28 uprchlíků, jsou nyní neobyvatelné. Město ještě v sobotu pozdě večer uprchlíkům sehnalo náhradní ubytovací prostory.

Reklama

Výběr článků

Načítám