Hlavní obsah

Zřícená konstrukce houpačky zabila pětileté dítě

Právo, ivi (Bratislava)

Pětiletého Dominika zabila v sobotu dřevěná konstrukce houpačky v areálu rekreačního střediska Poráč v okresu Spišská Nová Ves. „Z doposud nezjištěných příčin se zřítila dřevěná konstrukce houpačky. Ta zasáhla do hlavy pětiletého chlapce, který na místě zemřel,“ uvedl policejní mluvčí Alexander Szabó.

Článek

K tragické události došlo na dětském hřišti před restaurací. „Bližší okolnosti případu policie vyšetřuje,“ dodal mluvčí. „Na místo dorazila posádka rychlé zdravotní pomoci i letečtí záchranáři z Popradu. Několik desítek minut se snažili chlapce oživit, ale neúspěšně. Svým zraněním podlehl,“ uvedl mluvčí záchranářů Boris Chmel.

„Byla to velmi nešťastná souhra náhod. Na pivní slavnosti byla asi tisícovka lidí, když se najednou zřítila houpačka,“ uvedl pro server čas.sk muž z Poráče. Další návštěvník pivní slavnosti znal rodiče tragicky zesnulého chlapce a tvrdí, že se o Dominika příkladně starali. „K tragédii stačil jeden moment. Kdo ví, koho teď policie ze smrti chlapce obviní,“ řekl.

Server tvnoviny.sk uvedl, že na houpačce se před neštěstím bavili dospělí motorkáři. Není vyloučeno, že nová houpačka byla vyrobena z nekvalitního materiálu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám