Hlavní obsah

Slovenský exprezident Gašparovič je po operaci

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Bývalý slovenský prezident Ivan Gašparovič (74) se před dvěma dny podrobil operaci v Národním onkologickém ústavu v Bratislavě. Ve čtvrtek to potvrdil slovenský ministr zdravotnictví Viliam Čislák, který exprezidenta navštívil.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Bývalý slovenský prezident Ivan Gašparovič

Článek

„Má se celkem dobře. Je druhý den po operaci. Délku jeho hospitalizace předpokládám na deset až patnáct dnů,“ řekl Čislák na adresu Gašparovičova zdravotního stavu s tím, že rodina si nepřeje zveřejňovat další informace.

Exprezidenta hospitalizovali v neděli a podle slovenských médií se podrobil plánovanému zákroku na tlustém střevu.[celá zpráva]

„Jako poskytovatel zdravotní péče jsme oprávněni poskytovat údaje o zdravotním stavu a ze zdravotní dokumentace pacienta pouze pacientovi, rodině a dalším zákonem stanoveným osobám,“ napsala ve svém stanovisku mluvčí Národního onkologického ústavu Viktória Vasilenková.

V roce 2011, když byl ještě ve funkci, operovali Gašparovičovi kyčelní kloub.

Gašparovič byl v pořadí třetím slovenským prezidentem od vzniku samostatného Slovenska v roce 1993. Byl ve funkci dvě volební období, od roku 2004 do roku 2014. Loni ho nahradil Andrej Kiska.

Reklama

Výběr článků

Načítám