Hlavní obsah

Číšníci ze Sovy a přátelé inkasovali za odposlechy přes tři čtvrtě miliónu

Právo, PM
Varšava

Každý z dvojice číšníků, kteří ve varšavských restauracích Sova a přátelé a Amber Room ilegálně nahráli vysoce postavené politiky vládní Občanské platformy a státní úředníky, si přišel na 115 tisíc zlotých, tedy 770 tisíc korun.

Foto: Jerzy Dabrowski

Luxusní varšavská restaurace Sova a přátelé, kde byly pořízeny některé z odposlechů.

Článek

Peníze pocházely od uhlobarona Marka F. a jeho švagra Krzysztofa R. S odvoláním na výpovědi obou na varšavské prokuratuře to včera napsal list Gazeta Wyborcza. Na základě přiznání prokuratura podnikatele a jeho příbuzného obvinila.

Televize TVN24 oznámila, že číšník z restaurace dostal navíc luxusní hodinky Breitling. Podnik nyní humoristé přejmenovali na Sova a její tajní nepřátelé a lid ji překřtil na Restauraci u vysokého napětí.

Zatímco známé luxusní restaurace se nacházejí v centru metropole, předností této měla být právě odlehlost od frekventovaného středu města a především bezpečnost a intimita. Restaurant tvoří čtyři samostatné salónky pro VIP hosty se zvláštními vchody a nulovým rizikem kontaktu s nežádoucím okolím.

Satirici si notují, že se lidé aspoň dozvěděli, které zákony jsou důležité a které znamenají úplně vyhozené peníze. A především „kdo v Polsku je jaký kok..t a jaké důsledky z toho vyplývají pro státní rozpočet“.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám