Hlavní obsah

Biskup luxusu se nekaje, ve Vatikánu se za něj přimlouvají vlivní

Právo, mcm
Aktualizováno

Oficiálně se limburský biskup Franz-Peter Tebartz van Elst zdržuje mimo svou diecézi, v níž vyvolal skandál předraženou stavbou biskupské rezidence. Jak ale oznámil Die Welt, biskup pravidelně tráví v této rezidenci aspoň několik dní v měsíci.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Limburgské sídlo biskupa luxusuVideo: Reuters

 
Článek

Jeho přítomnost potvrdil mluvčí limburské diecéze. Tebartz van Elst tam nechal údajně sloužit i mši ve své soukromé kapli. Zaznívají obavy, že biskup opět získává vliv na chod diecéze.

Foto: Profimedia.cz

Franz-Peter Tebartz van Elst

Přestože nyní pobývá v nedobrovolném „vyhnanství“ v bavorském klášteře Metten, z jeho okolí zaznívají hlasy, že nadále plánuje své působení v Limburku.

Biskup totiž získal vlivné přímluvce ve Vatikánu, který nyní posuzuje jeho případ. Arcibiskup Georg Gänswein, prefekt papežského sídla, už v polovině ledna sdělil, že podle jeho očekávání biskupská konference „odstraní“ všechny námitky vůči Tebartzi van Elstovi. Na jeho straně prý stojí i Gerhard Ludwig Müller, šéf vatikánské kongregace pro nauku víry.

Foto: Reuters

Limburgské sídlo biskupa luxusu

K pádu Tebarzta van Elsta vedlo zjištění, že náklady na rekonstrukci rezidence se kvůli jeho zásahům zvýšily pětinásobně, na 31 miliónů eur. Poté byl pranýřován jako „biskup luxusu“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám