Hlavní obsah

Někdejšího předsedu československého ústavního soudu zabila zřejmě mafie

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Za vraždou bývalého předsedy federálního ústavního soudu Ernesta Valka stojí zřejmě mafie. Podle listu Pravda stojí za vraždou zločinecká skupina specializující se na vykrádání bohatých sídel na objednávku.

Foto: Profimedia.cz

Fotografie zabitého Valka

Článek

Pravda napsala, že a cílem loupeže bylo získání údajů o zahraničních kontech, na nichž měl mít právník uloženy vysoké částky. Vražda prominentního právníka údajně nebyla plánována, ale Valko vraha pravděpodobně překvapil při činu. [celá zpráva]

Pravda tvrdí, že policie zná jméno zabijáka, ale pro chybějící důkazy nemůže nikoho obvinit. "Problém vznikl při první obhlídce domu po nalezení advokátova těla, která se neprovedla dobře. Proto nastala důkazní nouze. Kdyby se pachatele povedlo usvědčit, skončili by ve vězení na dlouhá léta," řekl deníku nejmenovaný zdroj obeznámený s vyšetřováním.

Analytik a Valkův přítel Milan Žitný naopak tvrdí, vrah si na právníka schválně počkal. „Od začátku tvrdím, že případ stoprocentně souvisel s Ernestovou prací. V ten den si někdo přišel vzít něco, co přinesl Ernest domů,“ uvedl. Podle Žitného se Valko jako zkušený karatista bránil a vrah ho zastřelil.

Valko byl zavražděn 8. listopadu 2010 ve svém domě v obci Limbach nedaleko Bratislavy. Pachatele zatím policie neodhalila. Valko vystupoval jako právník ve velkých kauzách, v nichž šlo o miliardy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám