Hlavní obsah

Hledaný Čech v Itálii prchal po střechách, na plotě si poranil třísla

Právo, znk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Honička jako z filmu se ve středu strhla v toskánské Lucce při pronásledování hledaného muže. Byl jím občan Česka. Vše začalo upozorněním Interpolu, že by se mezi městy Pisa a Lucca mohl skrývat René Grohman (40), odsouzený před pěti lety pražským soudem ke 12 letům za sérii podvodů, napsal v pátek deník La Gazzetta di Lucca.

Foto: , Novinky

Ilustrační foto

Článek

Italští policisté zjistili, že Čech v Lucce rozjel výnosnou výrobu okenních rámů a dveřních zárubní. Vydávali se za zákazníky a domluvili si s ním schůzku, na níž ho požádali o předložení dokladů. Čech ukázal občanský průkaz vystavený úřady v Pise na falešné jméno. Pak využil jejich nepozornosti, povalil je a utekl.

Až za několik hodin se ho agentům za spolupráce místních obyvatel, kteří muže spatřili prchat po střechách, podařilo vypátrat v kopcích nad městem. Oblast zavřeli a z Florencie dokonce přivolali pátrací vrtulník.

Čech, který si při přelézání plotu poranil třísla, se nakonec vzdal. „Na hledaného vydal Obvodní soud pro Prahu 1 příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody pro spáchání trestných činů padělání a pozměňování veřejné listiny a nedovolené nakládání s tkáněmi,“ potvrdila včera Právu mluvčí policejního prezidia Vlasta Suchánková.

Grohman nyní čeká na vydání do ČR, v Itálii jej nemine soud za násilí proti úřední osobě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám