Hlavní obsah

Slotu vyloučili ze strany kvůli špatnému zacházení s majetkem

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Bývalého předsedu Slovenské národní strany (SNS) ve středu vyloučili ze strany. „Rozhodlo o tom předsednictvo strany dvoutřetinovou většinou,“ uvedla tisková mluvčí SNS Zuzana Kohútková.

Foto: Jan Koller, ČTK

Ján Slota

Článek

Vyloučení bylo podle mluvčí důsledkem disciplinárního řízení vůči bývalému předsedovi kvůli nehospodárnému nakládání s majetkem strany.

Současný předseda SNS Andrej Danko před časem uvedl, že Slota slíbil straně finanční pomoc, pokud budou posíleny jeho pravomoci čestného předsedy. „Finanční situace SNS je díky členské základně stabilizovaná i bez peněz Jána Sloty,“ reagoval ale na nabídku Danko.

SNS byla součástí první vlády premiéra Roberta Fica v letech 2006 až 2010. V parlamentních volbách v roce 2012 se SNS nedostala do parlamentu a Slota odstoupil z funkce předsedy. Stal se čestným předsedou strany.

Slota se v minulosti prezentoval ostrými protimaďarskými výroky. Jednou dokonce vyzval Slováky, aby nasedli do tanků a srovnali Budapešť se zemí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám