Hlavní obsah

Na rybáře zaútočil bobr a přehryzl mu tepnu, muž na místě vykrvácel

Brest

Život stála 60letého Bělorusa snaha vyfotit se s bobrem, jehož spatřil cestou za rybolovem u obce Minkovič v brestské oblasti. Bobr na muže zaútočil a přehryzl mu stehenní tepnu. Rybář i přes pomoc jeho dvou kolegů před příjezdem sanitky vykrvácel, uvedla televize SkyNews.

Foto: Profimedia.cz

Bobr evropský

Článek

„Bylo to brzy ráno, ale už bylo světlo, když spatřili u cesty bobra. To bylo nezvyklé, protože bobři jsou noční živočichové. Jeden z nich se s ním šel vyfotografovat. Zvíře na něj zaútočilo a dvakrát ho hryzlo, přičemž mu překouslo stehenní tepnu,“ popsal útok Sergej Štyk z místního odboru životního prostředí. Neupřesnil, který den se incident udál.

Bobr, po jihoamerické kapybaře druhý největší hlodavec na světě, útočí na lidi jen vzácně, podle expertů jde většinou o vzteklé jedince. Video s útokem bobra tento týden umístil na internet jeden Rus z tverské oblasti. Podobný případ zaznamenali loni ve Virginii, kde bobr pohryzal dvě dívky plavající v jezeře.

Smrtelné případy jsou výjimkou.

BEZ KOMENTÁŘE: Bobr v Rusku zaútočil na kameramana

Populace bobrů evropských v okolí Brestu se jen za posledních pět let rozrostla na dvojnásobek a v celé zemi jich nyní žije odhadem 80 tisíc. Příčinou je pokles poptávky po jejich kožešině.

Reklama

Výběr článků

Načítám