Hlavní obsah

Letadlo při pokusu o vzlet zaplnil černý kouř, lidé křičeli hrůzou

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letadlo nízkorozpočtové společnosti Jet2 se dostalo během pátečního dne do potíží při pokusu o vzlet z letiště v Glasgow. Letadlo plné dovolenkářů mělo odletět do Alicante. Pilot však na poslední chvíli přerušil vzletový manévr, když se kabina letadla naplnila sytě černý kouřem a lidé začali křičet zděšením.

Foto: Profimedia.cz

Stroj společnosti Jet2. Ilustrační foto

Článek

Pilot přerušil vzletový manévr ve chvíli, kdy už byl stroj rozjetý a měl se odpoutat od ranveje. Jeden z pasažérů, 54letý úředník Alan Masterton, byl na palubě se svou manželkou Sandrou a popsal nastalou situaci jako jeden ze svých nejhorších zážitků v životě.

"Letadlo tradičně zrychlovalo na ranveji a vše se zdálo být v pořádku. Ale jen vteřiny předtím, než se mělo zvednout do vzduchu, začal proudit na palubu skrz podlahu kouř," uvedl Masterton.

Pasažér se pak prý až o několik chvili později dozvěděl od ostatních cestujících, že pravý motor při rozjezdu vzplanul. Několik cestujících začalo v děsu křičet, že letadlo nemůže vzlétnout, protože hoří motor.

"V tu chvíli jsem si teprve uvědomil, že máme opravdu problém, ale vzhledem k tomu, že letadlo stále zrychlovalo, tak se zdálo, že nakonec snad přece jen vzlétneme. Opravdu teprve v poslední vteřině jsme začali silně brzdit. Bylo to děsivé," dodal Masterton a dodal, že lidé následně opustili letadlo nouzovými východy.

Reklama

Výběr článků

Načítám