Hlavní obsah

Prominentního právníka Valka měl zavraždit lupič

– Bratislava
Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Vyšetřování vraždy prominentního slovenského právníka a bývalého předsedy federálního Ústavního soudu Ernesta Valka údajně spěje ke konci. Vrahem má být lupič. V rozhovoru pro deník Sme to uvedl odcházející prezident slovenské policie Jaroslav Spišiak.

Foto: Jan Koller , ČTK

Známého právníka zavraždili v listopadu 2010 v jeho domě v obci Limbach.

Článek

„Nebylo to vykonáno tak, že vrah čekal s úmyslem ho zavraždit,“ uvedl Spišiak. Potvrdil, že policie vyšetřila loupeže, které se v tom čase udály v okolí Valkova domu. „Objasnili jsme závažné případy loupežných přepadení. Téměř všechny případy jsou identické a z jejich spáchání jsme obvinili konkrétní lidi, kteří jsou ve vazbě,“ řekl Spišiak. Odcházející prezident policejního sboru ale nekonkretizoval, zda je mezi zadrženými i Valkův vrah.

Nový ministr vnitra Robert Kaliňák rovněž potvrdil, že případ Valkovy vraždy vykazuje znaky loupeže. Policejní vyšetřování údajně prokázalo, že Valko se při útoku bránil.

Známého právníka zavraždili 8. listopadu 2010 v jeho domě v obci Limbach nedaleko Bratislavy.

Reklama

Související témata:

Související články

Valko dostal údajně ránu jistoty do hlavy

Prominentní právník Ernest Valko byl údajně usmrcen dvěma střelami. Jedna ho měla trefit do srdce a druhou do hlavy. Ve čtvrtek to uvedl deník Plus jeden deň....

Výběr článků

Načítám