Hlavní obsah

Ztraceným dětem v Thajsku hodili do jeskyně balíčky s jídlem. Nevědí, zda je našly

ČTK, zkr, Novinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bangkok

Už týden se úřady v Thajsku snaží pomoci fotbalovému trenérovi a jeho 12 svěřencům ve věku od 11 do 16 let, kteří během výletu uvízli v zatopené jeskyni v komplexu Luang Nang Non. Záchranářům se povedlo provrtat šachtu, kterou jim do jeskyně hodili dvacet balíčků s vodou, potravinami, léky, baterkami a vzkazy, informovala agentura Reuters. Zda je ale pohřešovaní našli, nikdo neví.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nacvičování evakuace malých fotbalistů ze zatopené jeskyněVideo: Reuters

 
Článek

Thajští vojáci a záchranáři v sobotu nacvičovali, jak budou vynášet zraněné členy dětského fotbalového týmu z jeskynního komplexu. Než se tak případně stane, ovšem ještě nějakou dobu potrvá.

Záchranné práce i nadále komplikuje silný monzunový déšť. Nejméně tři záchranáři utrpěli zranění a museli být převezeni do nemocnice, když je zasáhl proud z elektrických kabelů natažených k jeskyni, kde napájejí reflektory a pumpy odčerpávající vodu. I přesto hladina v jeskyni dál stoupá.

Na místě zasahují potápěči, jeskyňáři a další experti. Thajské armádě pomáhají jednotky z USA a Velké Británie. Mezinárodní tým prozkoumával horský terén nad komplexem v naději, že najde způsob, jak se do jeskyně dostat svrchu.

Pětadvacetiletý fotbalový trenér a hráči z jeho týmu se vydali prozkoumávat jeskynní komplex, jehož spletité chodby jsou dlouhé 10 kilometrů. A to i navzdory tomu, že u vchodu visí upozornění, že v době dešťů hrozí v místě záplavy.

Reklama

Výběr článků

Načítám