Hlavní obsah

Zrovna když jsou největší tržby, litoval český stánkař evakuace v Postupimi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Kvůli nálezu výbušniny nedaleko vánočních trhů v centru Postupimi musel v pátek svůj stánek opustit i český obchodník. V okamžiku, kdy ještě nebylo jasné, že podezřelý balíček je skutečně bomba, Čech v rozhovoru s listem Märkische Allgemeine zalitoval, že k evakuaci trhů došlo v pátek, kdy jsou největší tržby.

Foto: maz-online.de

Český stánkař Antonín Kolář, který má stánek na vánočních trzích v Postupimi.

Článek

Český obchodník Antonín Kolář měl stánek na ulici Lindenstraße, která protíná ulici Brandenburger Strasse, jednu z hlavních v centru Postupimi. Čech tu prodával dřevěné hračky.

V okamžiku, kdy policie po nálezu podezřelého balíčku nařídila evakuaci vánočních trhů, se podle listu Märkische Allgemeine český stánkař zlobil, že se to stalo právě v pátek, kdy jsou největší tržby. Je třeba ale počkat, dodal.

Později se potvrdilo, že balíček, který doručili do nedaleké lékárny, obsahoval skutečně improvizovanou výbušninu. Policejní pyrotechnici ji mezitím zneškodnili. [celá zpráva]

Za necelé tři týdny uplyne rok od atentátu v Berlíně, při kterém zahynulo 12 lidí. Islamista Anis Amri si za terč svého útoku vybral právě vánoční trhy v západní části berlínského centra. Jednou z obětí útoku byla Češka Naďa Čižmárová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám