Hlavní obsah

Zelená německá ministryně chce zřídit ohlašovny nekorektnosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Josefine Paulová (40), teprve pár týdnů ministryně pro děti, mládež, rodinu, rovnost, uprchlíky a integraci Severního Porýní-Vestfálska za Zelené, chce prosadit projekt, který vybízí Němce, aby udávali spoluobčany. Napsal to týdeník Focus.

Foto: Profimedia.cz

Josefine Paulová (Zelení), ministryně pro děti, mládež, rodinu, rovnost, uprchlíky a integraci

Článek

Paulová zamýšlí zřídit čtyři ohlašovací centra, kde by lidé prostřednictvím horkých linek i anonymně mohli nahlásit jiné osoby, které se chovají politicky nekorektně. Například se mají oznamovat „incidenty nepřátelské vůči homosexuálům, migrantům, muslimům, černochům, Romům“, a to i ty, které nejsou trestné.

„Ve stylu Stasi?“

Centra budou zaznamenávat, analyzovat a dokumentovat obvinění.

V Německu vyšetřují možné zdrogování žen K. O. kapkami na večírku SPD

Evropa

Vláda nejlidnatější spolkové země vynaloží 140 tisíc eur (3,43 mil. korun) na zřízení každého střediska. Paulová, bývalá učitelka, žije s Katjou Meierovou (42), saskou ministryní spravedlnosti a rovněž členkou strany Zelených.

„Protože budu i nadále vytrvale odmítat nekřesťanský genderový jazyk a genderovou ideo­logii, dá se už nyní předvídat, že mě nějaký horlivý levicový udavač udá ve stylu východoněmecké Stasi. Budiž,“ reagoval na to Dirk Kalweit (45), místopředseda frakce křesťanské demokracie CDU v zemském sněmu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám