Hlavní obsah

Zátah v Haagu prý zabránil atentátu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HAAG

Zadržení dvou údajných islámských extremistů při středečním protiteroristickém zátahu v Haagu zabránilo chystanému atentátu. Napsal to v pátek list De Telegraaf, podle něhož jeden ze zajištěných v dopisu na rozloučenou své matce tvrdil, že je připraven zemřít jako mučedník ve svaté válce.

Foto: zoo praha

Lemuři jsou velmi zvědaví a hraví

Článek

Autorem listu, plného radikální islámské rétoriky, je devatenáctiletý syn Nizozemky a Američana. Vysvětluje, že se ubírá "do země džihádu, aby vyhnal nevěřící a pomohl při budování islámského státu".

Mladý muž stejně jako jeho bratr, jenž byl zatčen ve středu v Amersfoortu, konvertoval k islámu až nedávno. V dopisu svou matku rovněž vyzývá, aby se stala muslimkou, protože poté by se s ní mohl setkat v ráji.

De Telegraaf uvedl, že informace o dopisu vyšla najevo ve čtvrtek při debatě nizozemského parlamentu věnované vraždě režiséra Théa van Gogha. Toho zabil 2. listopadu v Amsterodamu údajný islámský radikál, který byl po činu zatčen.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám