Hlavní obsah

Zaměstnanec Microsoftu zatčen za hledání nezletilé k sexu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washingtonská policie zatkla zaměstnance společnosti Microsoft, který přes internet hledal nezletilé dívky za účelem sexu. 27letého Karuna Kandoie vyšetřovatelé zajistili až po sedmi týdnech předstírání, kdy navodili dojem, že s Kandoiem chatuje 13-letá Rachael, uvedl v pátek internetový deník Komo TV.

Článek

Policisté uvedli, že Kandoi provedl většinu rozhovorů přímo z pracovního počítače firmy Microsoft. Fiktivní 13leté dívce například říkal, že má "rád orální sex a mazlení, což ji velice rád naučí". Nebo že vlastní automobil s "dostatkem místa pro všechno".

Detektivové muže zatkli koncem května v restauraci, kde si domluvil schůzku s domnělou Rachael. Podle policie je velmi ironické, když Bill Gates veřejně vystupuje proti internetovým "predátorům", a přitom se jeho zaměstnanci dopouštějí takových prohřešků.

Microsoft například vyvinul systém Child Exploitation Tracking System (systém zaměřený na hledání internetové dětské kriminality), který pomáhá policii v potírání nejrůznějších zločinů.

Podle vyšetřovatelů je téměř zázrakem, že se Kandoi, jakožto počítačů velice znalý muž, nechal tak snadno vlákat do jejich pasti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám