Hlavní obsah

Záhada pohřešované baletky: Zřejmě skončila rozřezaná v kyselině

Novinky, Jakub Štěpánek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již šest let pohřešovaná Olga Deminová, baletka z Velkého divadla v Moskvě (Balšoj těatr), zřejmě byla zavražděna, rozřezána a rozpuštěna v kyselině, domnívá se ruská policie. Podezřelým z vraždy je její bývalý přítel.

Foto: Profimedia.cz

Olga Deminová zmizela v roce 2014.

Článek

O nových informacích ruských vyšetřovatelů informovala britská média s odvoláním na ruský deník Komsomolskaja Pravda.

Olga Deminová zmizela v roce 2014 a od té doby se nepodařilo její tělo objevit. Z vraždy je podezřelý 40letý Malkaz Džavojev, bývalý manažer a přítel baletky. Ten měl údajně ženu vydírat kvůli erotickým fotografiím, které měl vlastnit. Právě ony fotografie mohly být předmětem hádky, která skončila vraždou.

Noc, kdy se po Deminové slehla zem, měla s Džavojevem vyrazit do centra Moskvy do nočních klubů, kde se měli potkat s jistými podnikateli. Spekuluje se i o podvodech s byty.

Foto: Profimedia.cz

Podezřelý Malkaz Džavojev (druhý zprava).

Džavojev byl zatčen na základě mezinárodního zatykače v roce 2017 v Německu, kde se údajně vydával za kurdského uprchlíka. Následně byl vydán do Moskvy. Poté si v Rusku odpykával trest za podvod, který se týkal bytu tehdejšího přítele Deminové Alexeje Fetisova. Za mřížemi se měl údajně svěřit s detaily ohledně vraždy baletky.

Vyšetřovatelé už v roce 2017 objevili poblíž místa, kde se podle mobilního signálu vyskytoval v osudnou noc i Džavojev, lidské ostatky. Souvislost se zmizením Deminové se ale neprokázala.

Prodala i auto

Podezření zesiluje také to, že měl Džavojev po zmizení baletky se svým otcem shánět kyselinu sírovou. „Byla zavražděna, rozřezána a rozpuštěna v kyselině,“ uvedla matka baletky, která dostala nové informace od vyšetřovatelů.

„Těsně před její smrtí prodala svoje auto, peníze si vzal on (Džavojev). Měla půjčky na svoje jméno, peníze mu dávala. Měl ji naprosto ve své moci,“ prozradila matka Deminové.

Narkomanka odložila novorozence do kontejneru, dostala 17 let

Krimi

Džavojev prostřednictvím svého právního zástupce vinu popírá. Podle něj Deminová dlouho snila o životě v zahraničí, kam také měla podle jeho slov odjet. „Máme informace, že se k takovému kroku chystala delší dobu,“ uvedl Džavojevův právník.

Ruští vyšetřovatelé zatím stále pátrají po těle baletky. „I pokud by byla rozpuštěna v kyselině, části těla by měly být zachovány. Kyselina nerozpustí všechno. Nejdřív je ale musíme najít,“ uvedla policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám