Hlavní obsah

Zachráněným thajským chlapcům řekli o smrti potápěče. Rozplakali se a pak mu vzdali hold

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Thajsku se v sobotu uskutečnil státní pohřeb Samana Kunana, jediného zemřelého při záchranné akci mladých fotbalistů a jejich trenéra, kteří uvízli v zatopené jeskyni. Nyní se o jeho smrti dozvěděli i sami zachránění, kteří bývalému členovi thajského námořnictva vzdali v nemocnici hold, píše deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Zachránění thajští chlapci vzdávají hold zemřelému potápěči Samanu Kunanovi.

Článek

Chlapci i jejich trenér o smrti thajského potápěče ještě donedávna nevěděli, s ohledem na jejich zdravotní stav jim to neřekli. Nyní lékaři usoudili, že jsou na tuto informaci již připravení.

„Všichni chlapci, kteří byli z jeskyně evakuováni, byli o smrti jednoho ze záchranářů obeznámeni," řekl Daily Mailu lékař Jesada Chockbamrungsuk.

Foto: Profimedia.cz

Saman Kunan.

„Bylo to součástí procesu, v rámci kterého chlapce připravujeme, aby se mohli vrátit domů a vést normální životy,” poznamenal.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záchranáři v thajské jeskyniVideo: Reuters

„Když to zjistili, rozplakali se. Následně mu vyjádřili vděk tím, že se poklonili nad jeho kresbou. Všichni chlapci slíbili, že na jeho počest budou dobrými lidmi a povedou příkladné životy,“ dodal.

Státní pohřeb bývalého člena thajského námořnictva, který byl posmrtně povýšen na nadporučíka, se uskutečnil v sobotu v jeho rodném městě Chatuphak Piman.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Animace záchrany chlapců (video je bez zvuku)Video: Reuters

Manželka potápěče už chlapcům vzkázala, aby si jeho smrt nedávali v žádném případě za vinu. [celá zpráva]

Dvanáct fotbalistů ve věku 11 až 16 let a jejich 25letý trenér uvízli v jeskynním komplexu 23. června kvůli stoupající vodě, ven se je podařilo dostat postupně na přelomu minulého a tohoto týdne, poslední pětici v úterý. [celá zpráva]

Z nemocnice by se měli dostat příští týden. Lékaři se je snaží připravit mimo jiné na pozornost, kterou budou zahrnuti.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Thajští chlapci děkují za záchranuVideo: AP

Reklama

Výběr článků

Načítám