Hlavní obsah

Záchranáři v Nízkých Tatrách našli českého turistu

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Úspěšně skončilo úterní pátrání Horské záchranné služby po mladém snowboardistovi z Brna, který se ztratil v Nízkých Tatrách pod Chopkem. Jak informovala slovenská agentura TASR, několik členů horské služby vyrazilo večer hledat mladého muže, ale ten se po čase ozval z hotelu v Demänovské dolině a oznámil, že je v pořádku.

Foto: Policie ČR

Chaty kontrolovali policisté na koních i psovodi.

Článek

Mladý muž jezdil na snowboardu pod Chopkem společně s kamarádem, ale ten se od něho oddělil. Domluvili se, že se sejdou v místě zvaném Zahrádky. Když mladík z Brna na domluvené místo nepřišel, skupina kamarádů z České republiky na něj nečekala, ale odešla do Liptovského Mikuláše, kde ohlásili jeho zmizení.

Mladý muž dorazil na domluvené místo o několik desítek minut později a už tam nikoho nenašel. Proto odešel do nedalekého hotelu. To už ale horská služba rozběhla pátrací akci. Ivan Račko z horské služby Jasná nechápal, proč se skupina českých turistů rozdělila a proč nečekali na svého kamaráda. "Bylo to nezodpovědné a mohlo dojít k neštěstí," dodal.

Na sjezdovkách pod Chopkem se v úterý zranilo devět lidí. Nejtěžší utrpěla desetiletá dívka z Polska, která nešťastně narazila do zasněžovacího děla, utrpěla vážné zranění hlavy a zlomeninu ramene. Byla převezena do nemocnice v Liptovském Mikuláši.

Reklama

Výběr článků

Načítám